Lehed

pühapäev, 1. juuli 2012

Pavlova tort maasikatega


Võibolla paljud ei tea, kuid Pavlova tort on pärit tõenäoliselt Uus-Meremaalt ja nimetatud Vene baleriini Anna Pavlova järgi. Pealt krõbe ning seest pehme, lausa vahukommine, kook on maitsev magusate koduaia maasikatega kuid maasikad võib asendada ka mõne muu marja või puuviljaga, mida parasjagu saada on. Tort on hea ka järgmisel päeval, kuid vaevalt, et seda järgmise päevani jätkub :)

Uuendasin veidi oma retsepti, et saada veidi vähem magusat Pavlovat. Tulemus oli jällegi imehea, kuid võibolla veidi vähem krõbe pealt ning seest palju õhulisem.



Uuem retsept:
6 munavalget
3 dl tuhksuhkrut (väikese kuhjaga)
1 spl maisitärklist
1.5 tl 5% äädikat (panin valget palsamiäädikat)

Enne ahju panekut

Joonista küpsetuspaberil 24 cm diameetriga ring ning raputa see üle 1 tl täie tärklisega, pane ahi 180C juurde sooja. Mikserda toasoojad munavalged (hoidsin eraldatud munavalgeid u pool tundi toasoojas) ilma suhkruta pehmete tippudega vahuks. Lisa supilusika haaval tuhksuhkrut pidevalt mikserdades kuni munavalge muutub tihkeks ja läikivaks. Viimase lusikatäie suhkruga lisa ka ülejäänud tärklis. Lisa tilkadena äädikas pidevalt tasaselt mikserdades või segades.
Tõsta munavalgemass küpsetuspaberile ning vormi lusikaga ühtlaseks kujuks. Pane tort ahju ning alanda ahju temperatuuri kohe 110C peale. Küpseta 1,5 tundi ning lase aeglaselt ahjus jahtuda, hoides ahjuust veidi avatuna. Kaunista vahukoore ja meelepäraste marjadega.

Retsepti allikas (modifitseeritud): taste.com.au 



Vanem retsept:
4 munavalget
3,5 dl tuhksuhkrut
2 tl vanillisuhkrut
2 tl maisi- või kartulitärklist
1 tl 5% äädikat (panin õunaäädikat)

Kate:
300 ml vahukoort
1 tuub kohupiimapastat
suhkrut
vaniljesuhkrut
maasikaid või muid marju või puuvilja

Mikserda munavalged ilma suhkruta vahuseks, lisa pool kogust suhkrut ja vahusta läikivaks vahuks. Edasi vahustades lisa ülejäänud kuivained ja tilga kaupa äädikas. Mikserda munavalge tugevaks vahuks, et seda annaks vormida. Tõsta beseemass küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning vormi ümmargune, kausi moodi kuju. Küpseta 150C juures 1,5 tundi või kuni besee muutub pealt õrnalt pruunikaks. Lülita ahi välja ja jäta ahjuuks veidi lahti ning lase koogil jahtuda sel viisil. Mikserda vahukoor vahtu ning seda kohupiimapastaga. Kaunista tort maasikate ning vahukoorega.

Retsepti allikas: Toidutare

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar