Lehed

esmaspäev, 30. juuli 2012

Pelmeenivorm



See alatine küsimus "Mis me täna süüa teeme?" tuleb vist kõigile tuttav ette. Ja vahel kohe ei viitsi poodi minna ja nuputada midagi uut ja põnevat välja ning ka külmkapis valitseb tühjus. Kuid vähemalt minu külmkapis on vist suht alati pakk pelmeene ning mõned köögiviljad, samuti mõned munad ja piima-hapukoort. Kui tavalistest pelmeenidest on juba küllalt saanud siis tasub proovida pelmeenivormi. Lihtne teha ja maitseb palju paremini, kui lihtsalt keedetud pelmeenid.

1 sibul
umbes 1 pakk pelmeene (sõltub vormi suurusest)
köögivilju (külmutatud või värsked)
3 muna
2 dl piima
1 dl hapukoort
juustu
maitseaineid
soola-pipart

Haki sibul ja prae koos köögiviljadega pannil pehmeks. Klopi munad koos piima ja hapukoorega ning lisa soola-pipart ning meelepäraseid maitseaineid (panin basiilikut, pune ja särtsusoola). Määri ahjuvorm (mitte väga suur) rasvainega ja pane külmunud pelmeenid nii, et nad kataks vormi ühe kihina ära. Laota peale köögiviljad ning kalla üle muna-piima seguga, see peaks katma pelmeenid, sest väljaulatuvad osad lihtsalt kuivavad ära. Küpseta ahjus 200 kraadi juures kuskil 40 minutit, kuni muna on hüübinud. Lõpus pane veel peale riivitud juustu ja lase sel sulada.
Serveeri värske salatiga.

Retsept on kohandatud Toidutarest.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar