Lehed

teisipäev, 10. juuli 2012

Pannkoogid seenetäidisega


Kõigil on vist olemas oma pannkoogiretsept ja mis seal ikka tegelikult keerulist on, muna, piima, natuke jahu ja valmis. Kuid mulle ei meeldi tunde järgi pannkoogitainast teha, eks ta tuleks hea ikka, kuid mida ma teen virna pannkookidega, mis sellest suurest tainahulgast tuleks. Leidsin kunagi ühest raamatust retsepti, mida on kerge meelde jätta ja sellest kogusest saab täpselt umbes 3-4 keskmise suurusega pannkooki, mis on üheks söögikorraks piisav. Seekord proovisin soolase täidisega pannkooki, mis tuli tõeliselt maitsev.

50 g jahu
1 muna
100 ml piima
25 ml vett
100 g viilutatud seeni (šampinjone)
50 g tugevamaitselist juustu (cheddar)

Kalla jahu kaussi, tee keskele süvend ja löö sinna muna. Klopi kahvliga muna lahti, haarates äärtest jahu. Hakka lisama piima-vee segu ja klopi, kuni taigen on ühtlane. Lisa natuke soola ja suhkrut. Seni kuni taigen paisub prae seened õlis, maitsesta soola-pipraga. Prae pannkook ühelt poolt valmis ja keera ümber, pane poolele pannkoogile veidi seeni ja riivitud juustu. Kui pannkook on valmis, keera pannkook pooleks ja serveeri kohe.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar