Lehed

kolmapäev, 11. juuli 2012

Kana tikka masala


Sõin juba mõnda aega tagasi ühes hiina restoranis ülimaitsvat kana tikka masalat ning sellest ajast peale ma olen mõelnud seda ka ise teha. Otsisin välja ühe retsepti internetiavarustest, päris samasugune välja ei tulnud, kuid väga hea ikka. Teinekord paneksin kana marinaadi vähem sidrunimahla ning kohvikoore asemel kasutaksin kookospiima.

Marinaad:
1 tass maitsestamata jogurtit
veidi hakitud koriandrilehti
u 5 cm pikkune jupp ingverit
2-3 küüslauguküünt
3-4 spl garam masalat
1 tšilli
3 spl sidrunimahla
500 g kana (kintsulihaga saab mahlasem)

Kaste:
2 sibulat
6 küüslauguküünt
1 tšilli
0,5 tl kardemoni
1 purk purustatud tomateid
2 spl garam masalat
2 tl pruuni suhkrut (panin fariinsuhkrut)
200 ml kohvikoort
soola
õli

Lõigu kana suupärasteks tükkideks. Lase köögikombainis kõik marinaadi ained, välja arvatud jogurt, pastaks, seejärel sega jogurtiga. Lisa kana ning sega kõik läbi ning jäta üleöö marineeruma.
Järgmisel päeval aja kanatükid puust grilltvarraste otsa ning grilli kas ahjus või grillil peaaegu valmis. Kastme jaoks haki sibul ja prae pannil pehmeks. Lisa kardemon ja peeneks hakitud küüslauk ja tšilli, kuumuta 2-3 minutit. Lisa garam masala, pruun suhkur ja tomatid. Lase podiseda vaiksel tulel kuni pasta on paks ja ühtlane, kui tundub, et läheb liiga kuivaks, lisa veidi vett. Lisa kanatükid ning küpseta 10 minutit. Lisasin siin veel vett, kuna tundus liiga kuiv. Lisa koor ning sega korralikult läbi. Serveeri basmati riisiga.

Toon siin ära ka hea basmati riisi valmistamise õpetuse, mille kusagilt internetist kunagi leidsin.
1 tass basmati riisi
1,5 tassi vett
natuke soola

Pane basmati riis potti ning kalla vesi peale. Mõõda ära kuhuni ulatub vesi, minul on mõõdupuuks oma sõrm, vesi ulatub täpselt keskmise sõrme esimese lülini. Nüüd on vaja riisi loputada, et see saaks eriti valge ja kohev. Vee kogus oli vaja ära mõõta selle jaoks, et riisi loputades ta imab juba osa vett sisse ning pärast 1,5 tassi vett lisades saaks vett liiga palju. Loputa riisi kuni vesi on selge ning siis kalla uuesti vesi peale oma mõõdupuu järgi. Pane ka natuke soola vette ning aseta pott tulele. Lase vesi mulinal keema ning siis alanda kuumus väikseks, et ainult õrnad mullid tuleksid pinnale. Pane potile kaas peale ning lase 10 minutit keeda, ära kaant pealt võta! Kui aeg saab täis, lase riisil veel kuskil 10 minutit seista ilma tuleta ning siis sega kahvliga kohevaks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar