Lehed

neljapäev, 16. august 2018

Kana-kartulivorm

Ma ei ole ikka väga ammu eriti midagi süüa teinud või kui tegin midagi, siis see oli midagi äärmiselt lihtsalt, mis ei nõudnud erilist aega. Põhjus oli selles, et elasime tükk aega üürikas, kus köök oli nii väike, et seal ei olnudki võimalik süüa teha. Kuid nüüd oleme kolinud ning meie köök on mõnusalt suur. Loodetavasti leiavad ka asjad endale peatselt kappides ja sahtlites koha ning söögitegemine hakkab libedamalt minema. Kuna meil on see aasta mõnusalt tomateid, siis tahtsin teha mingit ahjuvormi, kus oleks sees kartulit, tomati ja kana. Otsisin netist erinevaid retsepte ning see ausalt-öeldes on segu neist kõigist.


5-6 kartulit
300-400 g kana kintsuliha
1 väike suvikõrvits
1 sibul
4-5 keskmist tomatit
u 100 ml kohvikoort
riivjuustu
maitseaineid
oliiviõli

Koori kartulid ning viiluta need õhukeselt, kõige mugavam on seda teha köögikombainiga või spetsiaalse viilutajaga, et saaks ühtlaselt õhukesed viilud. Käsitsi lõigates vajab vorm ilmselt pisut rohkem ahjus küpsemist. Soojenda ahi 180C-ni, pöördõhuga. Nirista ahjuvormi põhja oliiviõli ning pane kiht kartuleid, maitsesta soola-pipraga ning võib ka puistata erinevaid ürte. Nirista peale uuesti oliiviõli ning pane ka teine kiht kartuleid, maitsesta samuti. Küpseta kartuleid ahjus umbes 15-20 minutit, või kuni nad on enam-vähem pehmed. Kartulitel võiks peal hoida kas küpsetuspaberit või fooliumit, et nad väga ära ei kuivaks.
Seni kuni kartulid küpsevad, haki peeneks sibul, tükelda kuubikuteks suvikõrvits ja kana. Prae sibul ning suvikõrvits pehmeks, maitsesta soolaga ning lisa seejärel kanatükid. Samal ajal tükelda kuubikuteks tomat. Kui kana on valmis praetud, lisa pannile tomatid. Hauta veidi, kuni tomatid hakkavad lagunema, maitsesta, kui tomatid on pisut hapukad, lisa ka veidi suhkrut. Mina lisasin pannile ka teelusikatäie sulatatud juustu.
Kalla kogu kanasegu kartulitele peale, aja ühtlaselt laiali. Nüüd kalla peale ka umbes 100ml kohvikoort, et põhjas oleks pisut niiskust. Küpseta vormi ahjus umbes 10-15 minutit, seejärel puista peale riivjuust ning küpseta veel, kuni juust sulab.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar