Lehed

esmaspäev, 2. juuli 2012

Crème brûlée



Eestipäraselt brüleekreem on magustoit, mis sisaldab munakollast, koort ja suhkrut. Maitseks lisatakse enamasti ka vaniljet, samuti ka sidrunikoort, kohvi, lavendlit jne. Esmapilgul näib keeruline, kuid retsepti jälgides õnnestub ilusti. Õige brüleekreem käib loomulikult karamelliseeritud suhkrukattega, mida saadakse juba valmis kreemi peale puistatud suhkru kuumutamisel tulise leegiga, kuid kui seda aparaati ei ole parasjagu käepärast, siis ajab asja ära ka pannil sulatatud suhkur, mida siis õhukese kihina saab kreemile kallata. Püüdsin seda viimast varianti täna teha ning tuli täitsa õige, pisut küll paksem, kui muidu olema peaks. Pooltesse vormidesse lisasin ka mustikaid.

Antud kogusest saab 6 tk

2 dl 10% rõõska koort
2 dl 35% rõõska koort
1 vanillikaun
4 munakollast
4 sl suhkrut

Soojenda ahi 150 kraadini. Kalla koored keedupotti, poolita vanillikaun ning kraabi seemned lusikaga koore sisse, lisa ka kaun. Kuumuta keemiseni, kuid ära lase keema. Võta pott tulelt ning lase veidi jahtuda ja maitsestuda. Sega senikaua munakollased suhkruga, kuni suhkur on lahustunud. Kuumuta kooresegu uuesti keemiseni, eemalda kaun ning vala segu muna hulka. Seda tehes vispelda pidevalt, et vältida muna kokku minemist, muidu tuleb munapuder. Sega vispliga ühtlaseks, kui tekib vaht, siis kuumuta segu veel, kuid kindlasti mitte keemiseni. Vala segu väikestesse vormidesse, jättes servast paar sentimeetrit vabaks. Aseta vormid ahjuvormi ning kalla sinna umbes sama palju kuuma vett, kui on kreemisegu. Aseta ahjuvorm ahju ning küpseta kuskil 30-40 minutit, kuni segu kergelt väriseb, kuid ei ole enam vedel. Võta vormid vee seest välja ning jahuta, hoia külmkapis kuni serveerimiseni. Karamellista suhkur leeklambiga või sulata pannil ja vala kreemile.

Retsepti allikas: Oma Maitse

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar