Lehed

pühapäev, 27. aprill 2014

Lahtine tomati-seenepirukas




Ükspäev tuli nii isu mingisuguse lahtise piruka järgi ja seal pidid olema kindlasti kirsstomatid sees. Otsisin pisut netis ja leidsingi - tomati-seenepirukas. Päris hää sai!

Põhi:
3 dl jahu
1tl küpsetuspulbrit
100g võid
100g hapukoort
soola

Kate:
u 300g seeni (oli ainult shampinjone võtta)
10 kirsstomatit
10 cm porrujupp
1 küüslauguküüs
2 viilu peekonit (või mingit sinki)
tüümiani, pune vms
3 muna
2 dl kohvikoort
100g juustu

Sega jahuga küpsetuspulber ja sool. Näpi kokku toasoe või, jahusegu ja hapukoor. Võib teha ka köögikombainis. Töötle segu kuni mass on ühtlane. Vooderda pirukavorm (kasutasin 26 cm lahtikäivat vormi) taignaga ning tõsta pirukapõhi seejärel külmkappi tahenema kuni teed valmis katte.

Täidise jaoks haki seened, peekon, porru, küüslauk ja viiluta tomatid. Prae seeni eelnevalt veidi õlis soola ja pipraga, et nad suurema vee välja laseksid. Seejärel lisa porru ja peekon ja küüslauk. Prae segades umbes 10 minutit, maitsesta maitserohelisega ja vajadusel soola-pipraga.
Riivi juust ja klopi lahti munad, lisa veidi soola. Sega omavahel munad, kohvikoor ja juust.
Kalla pirukapõhjale seene-porrusegu, lao peale tomativiilud. Puista neile veel peale pisut soola ja suhkrut. Ning seejärel kalla munasegu kõige peale.
Küpseta 200C ahjus umbes 35 minutit, kuni muna on hüübinud ning kate kuldpruun. Umbes pool ajast küpsetasin ahju alumisel siinil, siis tõstsin keskele.






Retsept modifitseeritult: Blogi noad-kahvlid

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar