Lehed

pühapäev, 8. juuli 2012

Basiilikukana



Ühe kuuma ja päikselise pühapäeva lõpetuseks hästi sobiv suvine roog. Sisaldab ju kõiki suviseid elemente - värsked kartulid, basiilik, valge vein, värsked tšillid. Kõrvale veel tomatisalsa ja värsked hapukurgid. Toit võtab küll omajagu aega, isegi üks korralik vihmasabin jõudis vahepeal tulla, kuid tegelikult aktiivset tegevust on sealjuures vähe.

4 kanakintsu
paneerimiseks jahu
1 punane paprika
150 ml valget veini
200 ml köögiviljapuljongit
2 küüslauguküünt
1 tšilli
15 g basiilikulehti
väike punt siledalehelist peterselli
oliiviõli
sool, pipar

Püherda kanatükke jahus, kuhu on ka soovi korral veidi riivitud parmesani ja lisatud soola-pipart. Pruunista kana kuumas õlis. Lisa potti tükeldatud paprika, küüslauk, tšilli ja kuumuta natuke. Vala juurde vein ja puljong, lisa pooled basiilikulehed ja petersell. Lase keema ja kontrolli maitset, vajadusel lisa soola. Kata pott kaanega ja lase podiseda kuskil 40 minutit, umbes 5 minutit enne valmimist lisa ülejäänud basiilikulehed. Serveeri koos värskete keedukartulitega. Juurde võib pakkuda ka värsket salatit ja saia.

Retsepti idee: Oma Maitse

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar