Lehed

pühapäev, 1. september 2013

Shokolaadi-apelsini brownie'd


Head 1.septembrit!
Ja peabki tõdema, et suvi on selleks aastaks mööda läinud. Aga kurta ei saa, maist alates on olnud soe ja esimesed ujumisedki mai keskel tehtud. Suvi oli tõesti superilus ja mõnus. Loodame, et ilmataat pakub meile ka värvilise sügise ja lumise talve, siis on kõik aastaajad nagu peavad.
1.september ei ole minu jaoks juba enam ammu kooli alguse tähiseks, kuigi peab tõdema, et viimased 22 aastat on siiski koolis käidud (äkki lähiaastatel tuleb ikka lõpp ka). Aga kooliaasta alguse tähistamiseks võib ikka kooki küpsetada. Lisaks avastasin, et mu blogil on 5000 vaatajat täis saanud - tundub uskumatu küll! Tänan siis kõiki oma juhuslikke ja püsi-jälgijaid ning ma üritan ikka endast parima anda, et ka järgmistel tuhandetel vaatajatel midagi põnevat lugeda-maitsta oleks.

Need brownie'd on küll täielikud shokohooliku unistused, äärmiselt magusad ja rammusad. Varuge siis klaas külma piima kõrvale! Retseptis on ette nähtud apelsinimaitseline shokolaad, kuid kuna seda ma poest ei leidnud, siis panin hoopis greibimaitselist - ka tsitruseline ju!



200g võid
200g tumedat shokolaadi
1 suure apelsini riivitud koor
4 muna
350g suhkrut
100g jahu
50g magustamata kakaopulbrit (nt. Vilma)
100g tumedat apelsinimaitselist shokolaadi (nt. Kalev)

Kuumuta ahi 180 kraadini. Pane tükeldatud või, tume shokolaad ja riivitud apelsinikoor kastrulisse ning kuumuta, kuni kõik on sulanud. Ole ettevaatlik, et kõrbema ja keema ei lase.
Mikserda munad suhkruga heledaks vahuks. Kalla sinna juurde veidi jahtunud shokolaad ning sõelu hulka jahu ja kakao. Sega ettevaatlikult läbi ning lisa ka tükeldatud apelsinimaitseline shokolaad.
Vala kogu segu küpsetuspaberiga vooderdatud 24 x 20 cm vormi ning küpseta 35-40 minutit. Kuna minu vorm oli pisut väiksem, siis küpsetasin kuskil 55 minutit. Lase brownie'del vormis jahtuda ning seejärel lõika ruutudeks.

Retsept: Oma Maitse (2013 august)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar