Lehed

esmaspäev, 5. mai 2014

Lõhepirukas



Hiljuti pakkus üks töökaaslane, kes on ka ise suur toidusõber, meile väga maitsvat lõhepirukat. Olin alguses küll kahtlustav suure koguse porru suhtes, kuna see ei ole just mu lemmik. Kuid porru on siin nii pehmeks haudnud ning sobib nii hästi kokku lõhega. Uurisin muidugi ka kuidas seda pirukat tehakse ning siin siis toon ära omapoolse variandi. Maitse tuli küll võibolla pisut teine, kuid eks see ilmselt sõltub ka maitseainetest mida kasutada. Igaljuhul kõik kiitsid, sest pirukas on tõesti mõnus ja mahlane ja tegelikult ka väga lihtne teha, eriti kui osta juba valmis lõhefileed. Meie kasutasime väiksemapoolset lõhet, mis kaalus tervena 1.5 kg ning kasutasime ära mõlemad fileed.

1-2 lõhefileed
3 porruvart
0.5 kg külmutatud lehttaigent
hapukoort
soola-pipart
1 muna määrimiseks

Lõika porru pooleks ning loputa ka kihtide vahelt veega, mõnikord on sinna jäänud liiva. Haki peeneks ning hauta pannil üpris pehmeks, maitsesta soola-pipraga. Kui porru on veidi jahtunud, sega sinna hulka hapukoort, nii umbes 1-2 spl, et segu jääks kreemine.
Veendu, et lõhefileest on kõik luud välja saanud ning maitsesta see soola-pipra või muude meelepäraste maitseainetega.
Rulli lehttaigen natuke õhemaks ning lõika seejärel pooleks. Laota taigna peale pool porrust, seejärel säti kalafilee(d) ning kõige peale jälle porru. Määri taigna servad lahtiklopitud munaseguga ning tõsta ülejäänud pool taignast kõige peale. Keera servad natuke üle üksteise ja suru kahvliga kinni. Pintselda kogu pirukas munaseguga üle ning küpseta ahjus 220C juures umbes 20 minutit või kuni pirukas on pealt ilus kuldne. Serveeri meelepärase salatiga.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar