Lehed

pühapäev, 26. juuli 2015

Kana-riisisupp



Kõigil on kindlasti mingi toit, mida nad mäletavad lapsepõlvest. Vanaema tehtud enamasti ja maitses nii hea. Minul on üheks selliseks toiduks kana-riisisupp ning aeg-ajalt olen ikka proovinud seda ka ise teha, seekord tuli eriti maitsev. Loomulikult tuleb ise teha puljong, sest kuubikust sellist maitset kindlasti ei saa.

Puljong:
2 kanakoiba
2 porgandit
0,5 sibulat
veidi pipart
petersellilehti
1,5l vett

Supp:
kanaliha
1dl riisi
1-2 porgandit
2-3 kartulit

Puljong: Kuumuta ahi 230 kraadini. Pese kanakoivad külma vee all ning pane ahjuvormi. Küpseta ahjus u 20 minutit. Keera koivad teistpidi ning lisa ahjupannile ka tükkideks lõigatud porgand ja sibul. Küpseta veel 20 minutit. Pane kana ja köögiviljad suurde potti, kraabi ka kõik kinni jäänud osakesed panni küljest ära. Kalla peale külm vesi, lisa pipar ja petersell. Aja vesi keskmisel tulel keema, keera kuumus väiksemaks, kata pott osaliselt kaanega ning lase aeglaselt keeda 1,5 tundi. Vajadusel eemalda vahtu. Valmis puljongist eemalda kanakoivad ning kurna vedelik läbi sõela.

Supp: Eemalda kanakoivadelt liha luudelt ning haki väiksemaks. Lisa puljongisse kuubikuteks lõigatud kartul, viilutatud porgand ning riis. Keeda kuni kõik on pehme, seejärel sega sisse kanaliha ning maitsesta soola-pipraga vastavalt vajadusele.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar