Lehed

laupäev, 30. juuni 2012

Bruschettad tomati ja pestoga


Päikeselisse hommikusse sobivad imehästi itaaliapärased bruschettad. Teha on neid lihtne ja maitse viib keele alla. Kui tavaliselt sobib neile ideaalselt tavaline basiilikupesto, siis seekord ostsin hoopis artišokipesto, mis oli ka väga hea.

4 viilu ciabatta saia
1-2 tomatit või suur peotäis kirsstomateid
pestot
1 küüslauguküüs
basiilik
1 pakk mozzarella juustu
soola
extra virgin oliiviõli

Lõika 4 viilu saia, pintselda oliiviõliga ning rösti ahjus kuuma grillelemendi all. Tükelda tomat väikesteks tükkideks, haki basiilik ning sega omavahel, lisa ka oliivõli ja veidi soola. Pressi üks küüslauguküüs läbi pressi (mulle ei meeldi suured pooltoored küüslaugutükid) ning sega tomatitega. Kui saiad on röstitud helepruuniks, määri neile peale pestot, seejärel pane tomatitükid ning viil mozzarellat, sibista natuke soola mozzarellale. Rösti ahjus grilli all, kuni juust on sulanud.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar