Lehed

reede, 27. juuli 2012

Lõhepasta

Piinlik tunnistada aga viimasest postitusest on juba üle nädala möödas. Ise arvan, et põhjus võis olla kehvas ilmas või siis soolaleivapeos, mis vajas kõvasti kulinaarseid ettevalmistusi ning võttis pisut kokkamishoo mõneks ajaks maha. Kuid loodetavasti olen nüüd jälle tagasi vormis.
Eile sai õhtusöögiks tehtud üks mõnus lõhepasta seentega rammusas koorekastmes. Lõhe on igati tänuväärne kala, teda on lihtne valmistada ja sisaldab kasulikke omega-3 rasvhappeid. Värsket lõhe ostes tuleb küll alati tähele panna, et see tükk ei oleks päevi külmletis vedelenud, liha peab ikka olema värske näoga ja ei tohi olla kalalõhna. Värsket lõhet ei pea alati ka küpsetama, võimalik on teha graavilõhet, kui viitsimist on, siis ka sushit või kõige lihtsam - kasta tükikesi sojakastme sisse ja süüa sashimina.


Antud kogusest saab umbes 4 portsu.

300 g värsket lõhe
200 g shampinjone
1 sibul
400 ml 10% rõõska koort
2-3 spl tomatipüreed
meelepärast pastat
soola-pipart
lehtpeterselli
õli

Tükelda lõhe suupärasteks tükkideks ning maitsesta soola-pipra ja hakitud peterselliga. Tükelda sibul ja seened ning prae algul sibul peaaegu pehmeks ning siis lisa seened. Prae, kuni seentest on vesi välja tulnud, maitsesta soola-pipraga ning lisa juurde tomatipasta (selle võib ka välja jätta). Kuumuta tomatipastat hetk ning seejärel lisa koor, kuumuta koor keemiseni ning siis sega hulka lõhetükid. Nüüd võiks hakata ka pasta valmis saama, kuna lõhe ei taha pikalt kuumutamist, kuskil 3-5 minutiga on ta läbi küpsenud, pikemal kuumutamisel muutub ta tuimaks ja kuivaks. Maitsesta vajadusel kastet ning serveeri kohe, peale riivi heldelt parmesani.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar