Lehed

reede, 11. aprill 2014

Pasta brokkolikastmega



Brokkoli ei ole kindlasti minu lemmikköögivili. Võibolla kui on kuskil teiste köögiviljadega koos ja maitsestatud tugevalt, siis ma võin teda ka süüa. Kuid see pasta meeldib mulle, kuigi brokkoli maitse on siin hästi tunda. Eks siis söön seda kasulikku köögivilja edaspidi sellisel kujul!

6 inimesele

u 700-800g brokkolit
2 keskmist sibulat peeneks hakitult
3 küüslauguküünt
500g meelepärast pastat
parmesani

Eralda pestud brokkolilt õisikud varte küljest. Lõigu vars väiksemateks tükkideks ning haki need köögikombainis koos küüslaugu ja veidikese soolaga peaaegu püreeks. Kui meeldib, lisa ka tšillit.
Pane pasta keeduvesi tulele ning samal ajal prae suurel pannil õlis sibulaid. Kui sibul on pehme lisa juurde peeneks hakitud-püreestatud brokkoli. Kuumuta aegajalt segades u 4-5 minutit ning lisa umbes klaasitäis vett ja lase vaikselt tulel podiseda. Jälgi, et kaste oleks kreemine, vajadusel lisa juurde vett.
Pane koos pastaga samasse potti keema ka brokkoliõisikud. Kui pasta on valmis, kurna see koos brokkoliõisikutega, lisa juurde kaste ning suur peotäis riivitud parmesani. Sega kõik läbi ning serveeri kohe.


Retsepti allikas: Jamie's 30 minute meals 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar