Lehed

pühapäev, 27. aprill 2014

Hiinapärane praetud riis


Lihtne ja tervisilik riisiroog, meile väga meeldis. Kasutatud köögivilju võib varieerida, me lisasime lihtsalt seda, mis parasjagu külmkapis oli.

4 inimesele

1 sibul
1 muna
heledat sojakastet
seesamiõli
1 kanakints või filee
erinevaid köögivilju - pool suvikõrvitsat, veerand kapsast, 200g külmutatud wokiköögivilju
2 dl riisi

Keeda riis soolaga maitsestatud vees ning pese külma veega läbi, et terad oleksid eraldatud.
Lõigu kana ribadeks ning pane väikse koguse sojakastmega marineeruma, kuni praed ülejäänud asju.
Kuumuta vokkpannil õli ning prae hakitud sibulad klaasjaks, pane kõrvale.
Klopi muna lahti ning lisa tilgake sojakastet ning seesamiõli. Lisa veidi jahtunud vokkpannile uuesti õli ning kalla muna pannile, keeruta panni, et munasegu läheks laiali ja jääks veidi omleti moodi. Kui ei õnnestu, ei ole ka hullu, lihtsalt segades prae muna kergelt läbi ning tõsta jahtuma.
Kuumuta pannil uuesti õli ning prae kana läbi, mõne minuti pärast lisa ka ribadeks hakitud köögiviljad ning praetud sibul.
Lisa riis ning prae veel paar minutit. Seejärel lisa pannile mõned supilusikatäied sojakastet ning ribadeks hakitud praetud muna. Sega ning prae mõni minut.
Serveerides puista peale seesamiseemneid, kui soovid.


Retsept modifitseeritult: Food.com

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar