Lehed

laupäev, 31. august 2013

"Vale" kapsarull



Minu vanaema nimetab seda toitu valeks kapsarulliks ja õige see on ka - kapsas ei ole mitte ümber hakkliha vaid kõik on hoopis segiläbi. Õige nimetus oleks ilmselt sellele hakkliha-kapsa-pikkpoiss, kuid mulle meeldib see vale kapsarull isegi rohkem :) Tegemist sellega ikka on, kuid kindlasti vähem, kui õige kapsarulliga. Süüa saab teda mitmet moodi, värskelt ahjust tulnuna, külmana viiludeks lõigatuna võileiva peal ning ka lihtsalt viile praadides, nii nagu ka mul pildil näha on. Meie peres igatahes viimased kolm päeva oli menüüs ainult vale-kapsarull!

2 rulli

400g segahakkliha
600g peakapsast
1 muna
2 spl jahu
1-2 viilu saia väheses piimas leotatuna

Haki kapsas hästi peeneks ning hauta kaane all vähese veega peaaegu pehmeks ning maitsesta soola-pipraga. Selleks kulus minul kuskil 20 minutit.
Lisa hakklihamassile juurde muna, jahu, saiaplödi ning maitsesta. Mulle meeldib kasutada Santa Maria hakklihamaitseainet, mida sellisele kogusele läks 1 spl.
Sega omavahel hakkliha ja hautatud kapsas ning vormi ahjuplaadile või ahjuvormi sisse 2 pätsikest. Vormi võiks natuke sisse õlitada või kasutada küpsetuspaberit. Küpseta 200C juures umbes tund aega või kuni rullid on ilusad, kergelt pruunikad. Lisandiks sobivad hästi keedukartulid ja värsked tomatid, kartuleid on ka hea järgmine päev rulliviiludega koos praadida.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar