Lehed

reede, 11. aprill 2014

Rabarberikook hapukoorega




Panin eelmisel suvel hulga lõigutud rabarberivarsi külma, mõttega, et talvel kindlasti teen neist midagi - kisselli või kooki. Tegelikkus on nii, et alles nüüd, otsapidi juba kevades, tegin esimese koogi. Aga kook tuli hea. Hapukoorega tehtud koogid petavad hästi ära - tundub, justkui oleks see tehtud kohupiimaga. Põhja tegemisega ja vormi saamisega oli omajagu mässamist, ma usun, et ka tavaline muretaigen ajab siin asja hästi ära. Ja kui demerara suhkrut kodus pole, pane lihtsalt tavalist, kook ei pea selle väikse asja pärast tegemata jääma!


Taigen:
100g võid
85g suhkrut
50g hapukoort
1 muna
180g nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit

Kate:
250g hapukoort
4sl suhkrut
1 muna
1tl vanillisuhkrut
4-5 rabarbrivart (või tunde järgi)
demerara suhkrut

Vahusta toasoe või suhkruga. Sega juurde hapukoor, muna ja jahuga segatud küpsetuspulber. Tainas peab jääma pehme aga mitte vedel. Suru taigen võitatud 26 cm lahtikäivasse vormi (24 cm vormis jääb põhi pisut liiga paks). Seda ei ole just eriti lihtne teha, nipiks on käsi märjaks teha ning ma panin vel pärast koogivormi koos taignaga natukeseks külmkappi tahenema ning siis surusin veel üle ühtlaseks.
Katte jaoks sega kõik ained ning kalla vormi. Kui kasutad külmutatud rabarbreid, siis sega neid kindlasti enne natukese tärklisega, et nad vähem vett välja ajaksid. Puista rabarbriviilud koogile ning puista üle demerara suhkruga.
Küpseta 200C juures 30-35 minutit ning lase vormis jahtuda.


Retsept: Nami-Nami

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar