Lehed

reede, 11. aprill 2014

Baklazaani-päikesekuivatatud tomatite saiamääre



See on üks eriti mõnus saiamääre, mida võib süüa lihtsalt eelroana või ka näiteks pasta kõrvale. Eriti hea veel isetehtud saiaga.

1 baklazaan
0.5 purki päikesekuivatatud tomateid õlis
1-2 küüslauguküünt
2 spl tomatipastat segatuna u 125 ml vees
tšillihelbeid
soola-pipart

Pane ahi 190C peale soojenema. Lõigu baklazaan u 1cm kuubikuteks ning pane need ahjuvormi. Püreesta päikesekuivatatud tomatid, küüslauguküüned, tomatipasta ja tšillihelbed köögikombainiga või saumiksriga. Kalla püreeritud tomatid baklazaanide peale ning sega hästi läbi.
Kata ahjuvorm tihedalt fooliumiga ning rösti ahjus 20 min. Seejärel sega kuubikuid ning lisa ka natuke vett, et vältida kõrbemist. Rösti veel kaetult 20-30 minutit, kuni baklazaan on väga pehme. Lase kaetult jahtuda toatemperatuurini.
Purusta suuremaid tükke kahvliga ning paar korda ka saumiksriga, et määre jääks ühtlasem. Mõned suuremad tükid jäta kindlasti sisse.


Retsept modifitseeritult: Italian Food Forever blogi 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar