Lehed

pühapäev, 10. märts 2013

Kuskuss kana ja ahjuköögiviljadega

Kas teadsid, et kuskuss on pastatoode ja tehtud nagu ülejäänud pastadki durum-nisujahust? Hoolimata tema koostise sarnasusest teiste makaronitoodetega, ei valmistata seda sugugi samamoodi. Kusjuures noorena, kui esimest korda kuskussi poes müügil nägin, eeldasin ma, et seda peaks ka samamoodi valmistama, kui ülejäänud makaronegi - panin siis suure poti veega keema, kallasin terakesed sisse ja ootasin nende valmimist. Peale kurnamist ja maitsmist jõudsin otsusele, et see nüüd süüa küll ei kõlba. Õnneks palju aastaid hiljem sain aru, et kuskussi tegemine ja kasutamine on hoopis midagi muud ning olen proovinud seda kasutada mitmetes retseptides. Siin toon neist ühe ära, proovi järele!



4 portsjonit

1 kanafilee
1 väiksem suvikõrvits
1 sibul
1 paprika
u 10 šampinjoni
150 g kuskussi
150 ml kanapuljongit
oliiviõli
palsamiäädikat
1 tl mett
1 küüslauguküüs
natuke sojakastet
meelepäraseid maitseained

Ahjuköögiviljade valmistamiseks lõigu kõik köögiviljad väiksemateks kuubikuteks, pane ahjuvormi, raputa peale maitseained ja ürte, ka soola, mesi, lisa heldelt õli ja natuke vähem heldemalt palsamiäädikat. Sega kõik ilusti segamini ning pane 200C juurde ahju küpsema. Minul kulus köögiviljade pehmeks saamiseks 40 minutit ning poole aja pealt panin fooliumi peale, et mahlad ahjuvormi jääksid.
Lõigu kana väikesteks kuubikuteks ning kalla neile peale törts sojakastet ning raputa ka maitseaineid ning pressi üks küüslauguküüs hulka, sega läbi ning jäta külmkappi maitsestuma.
Kui köögiviljad on valmis, on aeg kuskussi valmistada. Selleks pane kuskuss ühte suuremasse kuumuskindlasse kaussi ning vala peale kuum kanapuljong, veendu, et kuskuss on veega kaetud ning pane kausile kaas peale. Nüüd on õige aeg kana ära praadida, kui see on tehtud, siis on aeg kuskuss kahvliga kohevaks segada, lisada sinna kana ja köögiviljad koos maitsvate mahladega ning sööma asuda.
Head isu!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar