Lehed

esmaspäev, 31. märts 2014

Rotolo




Rotolo näol on tegemist ühe meie lihavaba õhtusöögi variandiga. See retsept on pärit Jamie Oliveri saatest ning rotolo tähendab itaalia keeles 'rull'. Siin on rulli keeratud lasanjelehed, mida tuleks enne veidi keeta, et nad pehmeks läheksid. Kui on väga palju viitsimist mässata, siis võib teha pasta ise valmis. Meie ei viitsinud. Aga jube hea sai ikka!


4 inimesele

1 muskaatkõrvits
250 g pakk külmutatud spinatit
ricotta või feta juust (meie kasutasime ricottat seekord)
1 suur sibul
veidi riivitud parmesani
1 purk purustatud tomateid
2 küüslauguküünt
lasanjeplaate

Esimese asjana rösti kõrvits ahjus pehmeks. Selleks lõika kõrvits neljaks ning küpseta ahjus fooliumiga kaetud 180C juures, kuni kõrvits on pehme.
Kuni kõrvits küpseb, tee valmis tomatikaste. Selleks lase purustatud tomatitel natuke podiseda ning maitsesta soola-pipra-suhkruga. Püreeri saumiksriga. Selle asemel võib ka kasutada passaatat, siis ei pea püreerimisega vaeva nägema.
Järgmiseks tee valmis spinatitäidis. Selleks prae pannil oliivõlis hakitud sibulat ja küüslauku ning lisa pannile külmutatud spinat ja natuke vett ning kuumuta kaane all, kuni spinat on muutunud pudruks. Maitsesta soola-pipraga.
Kui kõrvits on ahjus pehmeks küpsenud, siis võta lusikaga sisu välja ning haki kahvliga pudruks ja maitsesta soola-pipraga.
Nüüd saab hakata rulle kokku sättima. Lõika pehme lasanjeplaat pikkupidi pooleks ning määri sinna peale veidi kõrvitsa- ja spinatisegu ning pudista peale riccottat. Rulli see kokku ning pane püstiselt ahjuvormi, kus on põhjas tomatikaste. Jätka seni kuni kõik täidis saab otsa. Riivi peale parmesani ning küpseta ahjus 180C umbes 40 minutit.


Retsept: Save with Jamie saade

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar