Lehed

reede, 11. aprill 2014

Köögivilja biryani



Köögivilja biryani on toit, mida on hea lihtne teha ühes potis ning ei valmi ka eriti kaua. Soovi korral võib muidugi sisse lisada kana või krevette.

6 inimesele

Pool väiksemat lillkapsast
3-4 keskmist kartulit (või bataati) kuubikutena
1 sibul hakitult
0.5l köögivilja- või kanapuljongit
1.5 spl karripastat
näputäis safranit (võib ära jätta)
1 tl sinepiseemneid
250g basmati riisi
100g aedube
soovi korral india pähkleid

Soojenda ahi 220C-ni. Vala paar supilusikatäit õli suurde ahjukindlasse nõusse, kuhu saab ka kaane peale panna. Kuumuta ahjunõud kas ahjus mõned minutit või pliidil. Lisa kõik köögiviljad, välja arvatud aedoad ning sega need läbi, et kõik oleks õliga kaetud. Maitsesta soola ja pipraga ning rösti ahjus 15 minutit.
Kuni köögiviljad on ahjus, sega omavahel kokku puljong, safraniniidid, karripasta ja sinepiseemned.
Lisa köögiviljadele juurde riis ning aedoad, sega hästi läbi ning kalla peale puljong. Alanda ahju temperatuur 190C-ni. Pane ahjuvormile tihedalt peale foolium ning ka veel kaas, et aur ei pääseks välja. Küpseta ahjus u 15-20 minutit, seejärel kontrolli, kas riis on pehme. Kui veel ei ole, lisa vajadusel pisut vett ning küpseta, kuni riis on pehme. Lisa juurde india pähklid ning serveeri koos maitsestamata jogurti või jogurti-kurgikastmega.




Retsept modifitseeritult: BBC Good Food  

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar