Lehed

pühapäev, 3. märts 2013

Massaman kanakarri

Pole midagi mõnusamat, kui külmal ja lumetuisusel märtsiõhtul (selline see Eesti ilm juba on) süüa seest soojendavat karrit. Mina olen enamasti karrisid teinud valmis karripastast, kuna kõiki vajalikke koostisosi on teinekord raske poest leida. Ning ega tegelikult ka karripastasid meie poodides eriti pole, enda omi toon enamasti reisilt kaasa. Ning ka siin toidus võib karripasta asendada mõne teise sordiga, kuid maitse tuleb siis tõenäoliselt teistsugune. Kuna seekord ei valmistanud sööki mitte omas kodus, siis ei ole mul ka pilti juurde panna, kuid netist otsides leiab Massamani karriretsepte ja pilte mitmeid. Mina küll ei teinud nagu retseptid soovitasid, koos kartuliga, kuid minu variant tuli ka äärmiselt maitsev.

Nüüd ka pilt!



4 portsjonit

400 g kanaliha (filee või kintsuliha)
2 sibulat
1 suurem küüslauguküüs
jupike ingverit
1 paprika
1 purk kookospiima
1 tl pruuni suhkrut (sobib ka fariinsuhkur)
1-2 spl Massaman karripastat (võib olla ka mõni muu karripasta)
1 spl jahu (kastme paksendamiseks)
u 1 spl kalakastet
1-2 spl sidrunimahla

Valmista ette kõik vajalikud koostisosad - haki peeneks sibul, küüslauk, ingver, lõigu kana ja paprika kuubikuteks. Kuumuta pannil suhteliselt rohkesti õli ja prae seal sibul klaasjaks, lisa küüslauk ja ingver ja kuumuta veel mõni hetk. Nüüd lisa pannile karripasta ning kalla juurde veel õli, et pasta pisut vedelamaks läheks, sega pisut. Kalla pannile kana ja paprika ning prae ja sega pidevalt, kuni kana hakkab pisut värvi muutma. Nüüd lisa pannile ka suhkur, kalakaste ja jahu, sega veel läbi ning kalla juurde kookospiim. Lase kaste podisema keskmisel tulel ning nüüd on paras aeg hakata riisi valmistama. Kui riis on valmis, maitse kastet, kui on vähe soola, lisa veel kalakastet ning lõpuks lisa juurde sidrunimahl. Seda võib ka rohkem panna, ka mul käis see tunde järgi. Serveeri koos basmati riisiga, mille valmistamise õpetuse leiad siit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar