Lehed

pühapäev, 16. märts 2014

Mustika ja ricotta pannkoogid


Oleme viimasel ajal pühapäeva hommikuti pannkooke teinud. Sügavkülmas on mõnusaid maasikamoose, millega on pannkoogid eriti head! Kuid mõtlesin seekord vahelduseks midagi uut proovida. Need mustika ja ricottaga pannkoogid on eriti kohevad ja mõnusad, võibolla natuke rohkem tööd nendega küll on, kuid see tasub ära! Meie sõime neid meega, kuid nad on kindlasti väga head ka jäätisega või teha juurde veel veidi mustikamoosi. Proovi järgi!

4 inimesele

4 muna
200 g ricottat
2 dl piima
1.5 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
4 sl suhkrut
u 150 g mustikaid (värsked või külmutatud)
soola

Eralda munakollased valgetest. Pane ricotta, piim, munakollased ja näpuotsatäis soola kaussi ning klopi ühtalseks. Sõelu hulka jahu, kuhu on sisse segatud küpsetuspulber, lisa juurde suhkur. Klopi teises kausis munavalged tugevaks vahuks ning lisa koos mustikatega ülejäänud tainale. Kui kasutad külmutatud ja sulatatud mustikaid, siis sega need kindlasti läbi veidikese tärklisega, muidu nad ajavad mahla välja ja teevad taina liiga vedelaks. Sega munavalged, mustikad ja tainas õrnalt läbi, ühtlaseks. Prae pannil väikesed pannkoogid ja naudi.




Retsept modifitseeritult: Suvetoidud

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar