Lehed

teisipäev, 28. august 2012

Makaronivorm lasanje moodi


See makaronivorm või ka vale-lasanje valmis seetõttu, et mees käskis õhtusöögi juurde ära kasutada kapis olev üpris tugevamaitseline juust, mis võileiva peale ei sobinud, kuid ahjus tehes oli väga hea. Kuidagi jõudsid mõtted makaronivormi juurde, kuid päris tavapärast ei tahtnud teha ja kuna köögikapis oli lasanjeplaate, otsustasin teha midagi lasanje taolist. Mõned kogused on antud väga umbes, kuna ma ei mõõtnud neid eriti. Aga vorm tuli hea ja mees kiitis.

400 g veisehakkliha
1 sibul
1 purk kooritud tomateid
1-3 tomatit
lasanjeplaate
3 muna
piima
330 g hapukoort
juustu (tavalist, parmesani vms)

Haki sibul ning prae pannil klaasjaks, lisa hakkliha ning prae, kuni roosa värvus on kadunud. Maitsesta kas soola-pipraga või pane veidi hakklihamaitseainet. Seejärel lisa tomatikonserv ning hakitult paar tavalist tomatit. Maitsesta soola, pipra ja suhkruga ning jäta vaiksemale tulele podisema kuni kaste ei ole enam väga vedel. Pane ahjuvormi põhja veidi hakklihakastet ning sinna peale lasanjeplaadid, plaatide peale lase veidi hapukoort ning raputa juustuga üle. Seejärel uuesti hakkliha, plaadid, hapukoor ja juust. Jätka seni, kuni hakkliha on otsas ning kõige peale pane lasanjeplaadid, hapukoor ning juust. Klopi munad lahti ning lisa veidi piima (umbes 1 dl äkki), maitsesta soola-pipraga ning kalla üle vormi. Küpseta praeahjus 220 kraadi juures kuskil 20-25 minutit. Kui juust hakkab pealt värvi muutma, pane foolium peale. Vormi küpsust kontrolli noaga, lasanjeplaadid peaksid olema pehmed ning munasegu hüübinud. Head isu!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar