Lehed

laupäev, 11. august 2012

Hiinapärane supp


Tõeliselt maitsev ja soojendav supp mida mu mees vaaritas pea 5 tundi meile laupäevaseks õhtusöögiks. Aga see aeg tasus end ära!

Puljong:
2 kanakoiba
pool kilo sealiha raguud
1 suur sibul
3 kuivatatud tšillit
1 värske tšilli
1 suur porgand
1 varsselleri vars
2 tl hiina viievürtsi segu
soola

300 g shampinjone
200 g kooritud krevette
150 munanuudleid
2 muna
3 tl maisitärklist 3 tl vees
1 spl tumedat sojakastet
2 spl heledat sojakastet
1 spl seesamiõli
3 spl riisiäädikat
tšillikastet
soovi korral rohelist sibulat

Lõika kanakintsudele sälgud sisse, hõõru kana ja raguu sisse soola ja viievürtsi seguga ning küpseta ahjus 180C juures pool tundi. Puljongi jaoks lõika sibul neljaks, viiluta porgand ja seller. Purusta kuivatatud tšilli ja haki värske tšilli. Pane kõik köögiviljad suurde potti koos kana ja sealihaga ning lisa nii palju vett, et see kataks liha. Aja keema, riisu aegajalt vahtu ja lase puljongil podiseda kaane all vaiksel tulel vähemalt 2 tundi. Lõpupoole lisa maitse järgi soola, kuid ära tee puljongit liiga soolaseks, kuna soolasust lisab ka sojakaste. Võta liha välja ning pane jahtuma, kurna puljong.
Veidi jahtunud liha lõika väiksemateks tükkideks ja pane potti, kalla peale puljong, pane uuesti tuli alla. Kuumuta pannil tavalist õli seesamiõliga, kus prae kergelt seened ja lisa need supile koos riisiäädika, sojakastmete ja tärklisega. Sega krevetid tšillipastaga, prae kergelt pannil läbi. Klopi kausis kaks muna ning lisa need supile, seda samal ajal vaikselt segades. Murra nuudlid pisut väiksemaks ning lisa supile, lase neil paisuda ning viimasena lisa krevetid. Kontrolli maitset ning naudi koos saiaga!

Tehtud My Kitchen Rules retsepti järgi

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar