Lehed

pühapäev, 24. juuni 2012

Lihtne šokolaadikook

Meil on juba traditsiooniks kujunenud käia mehe ema pool pühapäeviti lõunat söömas ning päris tihti on teinud mehe vennanaine imehead šokolaadikooki. Olen juba pikemat aega mõelnud, et peaks ka ise seda proovima, kuid siiani ei ole jõudnud. Seekord tahtsin jaanipäevaks kindlasti midagi küpsetada, mida oma vanematele viia. Hakkasin vanu Oma Maitseid läbi lappama ning leidsingi alloleva retsepti. Kook tuli äärmiselt maitsev ja nagu ühele šokolaadikoogile kohane, väga rammus. Retseptis tuli lisada jahvatatud mandleid, kuid järgmine kord paneksin sisse terveid pähkleid, kuna just see kooslus on üks mu lemmikutest.
Head jaanipäeva!



200 g võid
200 g tumedat šokolaadi
4 muna
200 g suhkrut
50 g jahu
50 g jahvatatud mandleid
0,25 tl soola

Kuumuta ahi 180 kraadini. Määri 24 cm läbimõõduga koogivormi põhi ja ääred võiga või kata küpsetuspaberiga (kasutades lahtikäivat vormi, tuleb kindlasti korralikult vooderdada, kuna tainas on päris vedel). Sulata šokolaad ja või. Vahusta munad ja suhkur heledaks vahuks.
Vala veidi jahtunud šokolaadi-või segu õrnalt munasegusse. Sega jahu, mandlid ja sool ning lisa tainale. Sega kõik õrnalt läbi ühtlaseks. Vala vormi ja küpseta 35-40 minutit.

Allikas: Oma Maitse

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar