Lehed

teisipäev, 20. mai 2014

Šokolaadikoogikesed


Need šokolaadikoogikesed või muffinid on küll üks parim avastus, neid on ülilihtne teha, enamasti on kõik koostisosad kodus olemas ja maitsevad niiii head. Siin pildil ma panin pähklid juba enne küpsemist sisse, kuid peenem variant on veel serveerimiseks vahustada vahukoor ning sinna sisse segada Nutella kreemi, see siis koogikestele peale määrida ning pudistada veel peale pähklipuru. Siis maitsevad nad nagu Ferrero kommid!

10 tk

100 g jahu
20 g kakaopulbrit
140 g suhkrut
1.5 tl küpsetuspulbrit
näpuotsatäis soola
40 g toasooja võid
120 ml 3.5% piima (olen teinud alati 2.5% piimaga)
1 muna

Kuumuta ahi 170 kraadini. Sega omavahel jahu, kakaopulber, suhkur, küpsetuspulber ja sool ning sega kokku pehme võiga. Kasuta kas köögikombaini või haki noaga ja pudista käte vahel peeneks. Tekkima peab kuivavõitu purune taigen.
Kalla piim vähehaaval taignasse, segades hoolikalt. Seejärel lisa muna ja sega ühtlaseks.
Täida paberkorvikesed 2/3 jagu taignaga ning küpseta ahjus 20-25 minutit, kuni tikk jääb puhtaks.
Söö jahtunud koogikesi niisama või tee peale vahukoore-Nutella kate, nagu eespool kirjeldatud.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar