Lehed

esmaspäev, 5. mai 2014

Lõhe-sibulasupp



Et ikka omega-3 rasvahapetest puudu ei jääks, toon veel ära ühe lõhega retsepti. Tegemist on supiga, mida on võimalik tellida Tartus olevast Tokyo Sushibaarist ning on nii-nii maitsev. Oleme ka varem püüdnud seda kodus ise järgi teha, kuid ei ole päris õige tulnud. Seekord siis tuli.

3 inimesele

300g lõhefileed
5 keskmist punast sibulat
200 ml kohvikoort
u 0.5l piima
u 4 spl magusat tšillikastet
1-2 spl teravat tšillikastet
teriyaki

Lõika lõhe sentimeetristeks kuubikuteks ja marineeri teriyaki kastmes, kuni ülejäänud asjad valmivad. Viiluta sibul ribadeks ning prae neid paksupõhjalises potis madalal kuumusel kuskil 10-15 minutit, kuni nad on klaasjad. Lisa natuke teriyaki kastet ning mõlemad tšillikastmed, sega juurde kohvikoor ning piim. Maitse, kas soolasus-vürtsikus-magusus on tasakaalus, vajadusel lisa neid juurde. Kui supp on peaaegu keema tõusnud, lisa lõhe, kuumuta veel veidi, kuid keema ei tohi kindlasti lasta, siis läheb koor tükki. Keera tuli alt ning lase lõhel veel järelkuumuses mõni minut küpseda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar