Lehed

teisipäev, 20. mai 2014

Makaroniroog lillkapsaga



Eile õhtul oli vaja midagi süüa teha, kuid kuna väljas oli 32C kuuma, siis poodiminek jala tundus täiesti hullumeelne. Niipalju siis sellest, et mai on kevadkuu, päris südasuvi on väljas! Õnneks oli meil kapis üks poolik lillkapsas, sügavkülmas natuke peekonit ja ka alati kapis mingit pastat ning mulle meenus, et Jamie Oliveri 30 minuti toitudes oli üks lillkapsa-pastavorm, mida olen juba ammu mõelnud teha. Cheddari juustu asemel oli tavaline võileivajuust ning creme fraiche asemel lihtsalt hapukoor, kuid need ajasid asja täiesti ära. Eks siis teinekord proovin peenemate komponentidega ka.

4 inimesele

4 viilu pancettat või peekonit
pool lillkapsast
250g pastat (näiteks penne)
125g juustu (Cheddar)
2 saiaviilu või 2-3 spl riivsaia
paar rosmariini oksakest
1-2 küüslauguküünt
125g creme fraiche't või hapukoort
oliiviõli

Pane kiirkeedu veekann umbes 1-1.5l veega keema ning kuumuta ahi 220C-ni.
Lao peekoniviilud ahjupannile, kus plaanid ka vormi teha ning pane ahju ülemisele siinile. Puhasta lillkapsas puitunud vartest ning lõika suuremateks tükkideks (3-4 tükiks). Pane lillkapsas potti, lisa pasta ning kalla peale vett, et kõik oleks kaetud. Maitsesta soolaga ning kalla juurde ka pisut oliiviõli. Keeda pooleldi kaetult pasta pehmeks (al dente).
Kui peekon on valmis pane see koos saia(puru) ja rosmariinioksakestega köögikombaini purustajasse, lisa tubli kogus oliiviõli. Sobib väga hästi ka see purustaja, mis teinekord saumiksriga komplektis on, mõeldud vist sibula hakkimiseks. Surista kõik peeneks.
Kui pasta on valmis, kurna see, püüdes kõik keeduvesi kaussi, seda läheb vaja! Kalla pasta ja lillkapsas ahjuvormi, kus küpsetasid peekonit, lisa umbes 200 ml keeduvett vormi, purusta sisse küüslauk. Nüüd sega juurde ka riivitud juust ning hapukoor või creme fraiche ning suru kahvliga lillkapsast pisut väiksemateks tükkideks. Kontrolli, kas soola on piisavalt. Segu peaks olema üsna vedel, kui pole, lisa veel keeduvett. Puista peale riivsaiasegu ning kui kasutad metallist vormi, oleks hea panna natukeseks sellele juba pliidil tuli alla, et ahjus ei peaks kuluma aega uuesti toidu soojenemisele.
Küpseta ülemisel siinil kuskil 10-12 minutit, kuni roog on kuldne ja mullitav.



Retsept: Jamie Oliveri 30 minuti road

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar