Lehed

esmaspäev, 5. august 2013

Pastavorm tomatite ja mozzarellaga



Mahlane ja nii-nii maitsev! Eriti hea saab see pastavorm, kui näha vaeva ja teha värsketest tomatitest ise tomatipasta. Meie suvised otse kasvuhoonest võetud tomatid on niivõrd magusad, et suhkrut lisada polegi vaja. Kasutades konservtomateid hoiab kindlasti palju aega kokku, kuid kas saab ka sama hea tulemuse, ei oska öelda.

4 inimesele

1 sibul
2 küüslauguküünt
1 tšilli
1,5 kg küpseid tomateid või 3 400g konservi ploomtomateid
peotäis basiilikulehti
1 sl punase veini või palsamiäädikat
400 g teokarbikesi (kui poest leiad, siis originaalis on orecchiette)
4 suurt peotäit riivitud parmesani
3 150g mozzarella palli

Pane tulele suur pott soolaga maitsestatud veega pasta keetmise jaoks. Haki sibul, küüslauk ja tšilli peeneks ning prae oliiviõlis keskmisel tulel, kuni sibul on pehme. Kui kasutada värskeid tomateid, siis need tuleks enne kasutamist koorida. Selleks tee tomati allaotsa noaga ristlõige ning pane tomatid umbes 40 sekundiks keevasse vette (pasta keeduvette) ning seejärel jahuta need külma veega. Koori tomatid, eemalda seemnete osa ning haki väiksemaks. Seejärel lisa tomatid sibula juurde, koos väikse koguse veega. Lase keema tõusta ning keeda keskmisel tulel 20 minutit. Nüüd püreeri tomatid blenderis või saumiksriga, et kaste saaks ühtlane. Lisa rebitud basiilikulehed ning maitsesta äädika, soola ja pipraga, vajadusel ka suhkruga.
Keeda pasta ning jäta see õige pisut kõvemaks, kui al dente, et hiljem üle küpsetades pasta liiga pehmeks ei läheks. Kui pasta on valmis, sega see läbi poole koguse tomatikastmega ja peotäie parmesaniga. Võta sobilik ahjuvorm, määri see kergelt oliivõliga. Laota vormi pisut pastat, seejärel tomatikastet, riivitud parmesani ja tükeldatud mozzarella, korda kihte, kuni kõik koostisosad on ära kasutatud ning peale jääks korralik juustukiht. Küpseta vormi ahjus 200 kraadi juures 15 minutit või kuni sobiliku juustu sulamisastmeni.


Retsepti allikas: jamie' itaalia

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar