Lehed

reede, 23. august 2013

Riisiroog vorstikestega


4-5 inimesele

1 sibul
2 suurt küüslauguküünt
1 tšilli
u 2 cm jupp ingverit
1 paprika
1 tl fariinsuhkrut, kuhjaga
1 tl paprikapulbrit
6 päikesekuivatatud tomatit
400 g (1 pakk) toorvorste
250 g riisi
u 1,5 dl valget veini
2 spl toorjuustu
2 keskmist tomatit

Haki sibul ning prae õlis mõned minutid, lisa paprikakuubikud, kuumuta natuke ning seejärel lisa hakitud küüslauk, ingver ja tšilli. Kui sibul on läbipaistev, lisa fariinsuhkur, kuumuta läbi ja pane pannile hakitud päikesekuivatatud tomatid.
Lõika vorstikeste nahk katki või pressi sisu välja ning tee neist 1-2 cm pikkused jupikesed. Lisa vorstikesed pannile ning prae kuni need on veidi küpsenud.
Kalla pannile riis ning kuumuta segades seda, seejärel kalla peale vein (umbes niipalju, et riis oleks kaetud) ning kuumuta ja sega, et vein imbuks riisile sisse. Seejärel kalla peale vesi (esialgu umbes pool liitrit) ja jäta keskmisele tulele podisema, maitsesta soola või näiteks puljongikuubikuga.
Sega aegajalt riisirooga läbi ning kui vaja lisa vett juurde. Kui riis on pehme, lisa hulka toorjuust, sega korralikult läbi ning lisa tomatikuubikud ning serveeri.

Retsepti allikas (modifitseeritult): Gordon Ramsey's Ultimate Cookery Course

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar