Lehed

reede, 26. juuli 2013

Suvikõrvitsa-pastavorm


4-5 inimesele

250g pennesid
2-3 väiksemat suvikõrvitsat
1 küüslauguküüs
1 sibul
250g lahjemat hapukoort (lahjendasin 20%-se hapukoore piimaga)
35g parmesani
50g ciabattat
väike punt basiilikut
veidi seedermänniseemneid
soola-pipart

Keeda penned poolvalmis, kurna ning jahuta külma vee all, lisa veidi õli. Kõige parem oleks, kui pasta saaks valmis viimasena, kuna muidu seistes ta ikkagi pehmeneb. Riivi suvikõrvits jämedalt, ning prae seda väheses õlis kuskil 10 minutit, kuni vesi on välja aurunud. Lisa juurde hakitud sibul ja küüslauk ning prae veel mõned minutid, maitsesta soola-pipraga. Sega suvikõrvits pastaga, lisa juurde hapukoor ning 25g riivitud parmesani ja vajadusel maitsesta. Kalla ahjuvormi. Krõbeda katte tegemiseks purusta basiilik, ülejäänud parmesan, ciabatta ja seemned puruks ning raputa vormiroale. Kui ciabatta on liiga pehme, siis on seda parem enne purustamist veidi röstida. Küpseta vormi 180 kraadises ahjus 20 minutit. Serveeri värske salatiga.

Allikas: Oma Maitse (modifitseeritud)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar