Lehed

esmaspäev, 15. juuli 2013

Kaneelirullid



Kaneelirullid on kõige paremad värskelt ahjust tulnuna koos külma piimaga. Mulle meeldivad just eriti rohke täidisega rullid, seega järgmine kord suurendaksin veelgi täidise kogust.

u 36 tk

50g pärmi
50 ml käesooja vett
100g võid
3 dl piima
0.5 tl soola
85g suhkrut
1 tl kardemoni
10-12 dl jahu

Täidis:
100g võid
1 dl suhkrut + pealeraputamiseks
0.5 sl kaneeli + pealeraputamiseks

Määrimiseks:
muna

Sulata või, lahusta pärm väikese koguse suhkruga ja lisa juurde käesoe vesi. Lisa juurde käesoe piim ning jahtunud või. Sega juurde sool, ülejäänud suhkur ja kardemon. Hakka lisama detsiliitri haaval jahu ning sõtku kuni oled saanud pehme taina, mis käte küljest lahti lööb. Kata tainakauss rätikuga ning lase soojas kohas tund aega kerkida. Täidiseks sulata või ning sega juurde suhkur ning kaneel.
Sõtku tainas kergelt läbi ning jäta veel 10-15 minutiks kerkima. Seejärel jaga tainas kolmeks osaks ning rulli iga osa ristkülikuks. Määri tainale täidist ning raputa veel juurde suhkrut ja kaneeli. Keera tainas pikemat külge pidi kokku ning lõika u 1-2 cm paksusteks viiludeks. Lase rullidel ahjuplaadil kerkida 20 minutit ning seejärel määri munaga ja küpseta 210C ahjus 10-15 minutit. Lase jahtuda rätiku all.

Retsept: Nami-Nami retseptikogu

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar