Lehed

pühapäev, 16. detsember 2012

Hispaania omlett ehk tortilla patata



Hispaania omlett ehk tortilla patata on väga aeganõudev toit, kuid nädalavahetuse hommikuks või lõunaks vägagi sobilik roog. Hirmutav võib küll tunduda oliiviõli kogus, kuid tasub teadmiseks võtta, et extra virgin oliiviõli on äärmiselt kasulik, alandab kolesterooli ja mõjub igatpidi tervislikult. Pildil paistab ta küll pisut õhuke, oleks pidanud väiksemal pannil tegema, kuid avastasin seda siis, kui oli juba hilja. Maitset see õnneks ei riku :)

2-3 inimesele

500 g kartuleid, viilutatud õhukeselt
60 ml extra virgin oliiviõli, lisaks veel 1,5 spl
soola ja pipart
1-2 sibulat, viilutatud või hakitud
3 muna, klopitud

Kuumuta 60 ml õli (4 spl) suurel pannil ning prae pool kogust kartuleid pehmeks, sega aegajalt. Tõsta kartulid taldrikule ning maitsesta soola-pipraga. Seejärel toimi samamoodi ülejäänud kartulitega. Kartulid võib praadida ka ühekorraga, kuid siis on neid keerulisem pannil segada.
Kuumuta teisel pannil 1,5 spl oliiviõli ning prae madalal tulel sibulad pehmeks.
Vispelda kausis munad lahti ning maitsesta soola ja pipraga, sega juurde kartulid ja sibul ning seejärel kalla pannile. Kuumuta keskmisel tulel u 5-10 minutit, kuni põhi on kuldpruun, seejärel pane taldrik pannile ning keera tortilla taldrikule ja libista tagasi pannile. Küpseta veel mõned minutid, kuni ka teine pool on küpsenud. Serveeri soojalt või külmalt.

Allikas: Maailma Maitsed

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar