Lehed

pühapäev, 16. detsember 2012

Hakklihalasagne



Lihakaste:
500-600 g hakkliha (veisehakkliha, mis pole nii rasvane)
1 sibul
3 küüslauguküünt
1 purk tomatikastet
soola-pipart
Bešamellkaste:
600 ml piima
riivitud muskaatpähklit
u 70g võid
u 2 spl jahu
soola-pipart

lasanjeplaate
1 pakk riivitud juustu

Lihakastme valmistamiseks prae sibul ja küüslauk õlis, tõsta kõrvale. Seejärel prae hakkliha, maitsesta ning sega juurde sibul ja küüslauk. Vala juurde tomatikaste ning maitsesta, jäta podisema, kuni kaste läheb paksemaks.
Bešamellkastme jaoks kuumuta piim koos muskaatpähkliga ühes potis. Teises potis sulata või ja sega hulka jahu, kuumuta pisut, kuid ära lase jahul tükki minna. Vala juurde kuum piim ja sega ühtlaseks. Kuumuta kastet veel pidevalt segades, kuni see pakseneb. Maitsesta soola ja pipraga.

Lasagne kokkupanekuks määri üks kulbitäis lihakastet vormi põhja, sinna peale pane lasanjeplaadid, seejärel jälle lihakaste, sellele bešamellkaste ning pisut juustu. Jätka samamoodi kihtide lisamist ning kõige viimaseks pane plaadid ning bešamellkaste. Raputa üle rohke juustuga ning pane ka väiksed võitükikesed peale. Küpseta ahjus 200C juures 20 minutit, seejärel katsu, kas plaadid on pehmed. Küpsemise kiirendamiseks võib plaadid enne vormi panekut kuumast veest läbi lasta. Kui juust hakkab pealt pruuniks minema, kata vorm fooliumiga. Enne serveerimist lase 5-10 minutit seista.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar