Lehed

pühapäev, 16. detsember 2012

Ahjuõunad mandli-iirisekattega



Imemaitsvad ahjuõunad kleepuva mandli-iirisekattega ei jäta ka väikest magusasõpra külmaks. Lihtne teha ja valmib ahjus kuni õhtusöök saab söödud. Minul ununes küll kartulitärklis panemata, kuid tänu sellele jäi iirisekate ilmselt natuke vedelam, kuid sellegipoolest kõigile maitses väga.

6 õuna
50 g mandlilaaste
50 g võid
200 ml 35% rõõska koort
2 dl fariinsuhkrut
1 sl kartulitärklist
vaniljejäätist

Kui teed magustoitu poeõuntega, koori need kõigepealt ning seejärel poolita ristipidi ning uurista välja südamik. Lao õunad võitatud ahjuvormi lõikepool allpool. Katte valmistamiseks pane kõik koostisosad potti ning kuumuta keemiseni ning seejärel vala õuntele. Küpseta 200C juures 20-30 minutit, kuni õunad on pehmed. Lase enne serveerimist natuke jahtuda ning söö koos vaniljejäätisega.

Allikas: Nami-nami

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar