Lehed

pühapäev, 7. juuni 2015

Beebitoit - Risotto hernestega



Mõnus köögivilja risotto kõige pisematele! Tegelikult maitseb see hästi ka suurtele, valmistamisel lisa esimese puljongi/vee asemel umbes 1-2 dl valget veini ning valmista risotto näiteks köögiviljapuljongiga või maitsesta soolaga.

alates 12.kuud

1 küüslauguküüs
1 sibul
0,5 suvikõrvitsat (u 200g)
2 dl risottoriisi
1 dl herneid
1 dl parmesani juustu
oliiviõli
tükike võid

Haki sibul peeneks, riivi suvikõrvits jämedalt ning riivi ka parmesan. Prae sibul õlis ja võis klaasjaks ning lisa ka lõpus küüslauk, kuumuta hetk. Pane pannile riivitud suvikõrvits ning prae seda veidi aega, et pisut vett aurustuks. Seejärel lisa pannile riis ning kuumuta veidi, siis hakka lisama riisile vett, sega aegajalt ning lase imenduda. Umbes 10 minuti pärast kalla pannile ka herned ning jätka vee lisamist, kuni riis on pehme. Keera tuli alt ning sega risotto sisse tükike võid ning parmesani juust.
Sobib külmutamiseks.


Retsepti idee: One handed cooks

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar