Lehed

reede, 29. mai 2015

Spagetid baklažaani ja tomatiga




Paljudele baklažaan ei maitse ja paljud pole võibolla isegi proovinud, kuid minu arust on ta üks mõnus köögivili, hea pähklise maitsega. Siin pastas ei ole valmistusviis just kõige tervislikum, kuna baklažaan imeb nagu käsn kõik õli endasse. Kuid kui aega on, võib proovida ka ahjus grillida, siis tuleks ainult kergelt üle pintseldada enne ahju pistmist. Aga tomatikaste sai küll väga hea ning võib kasutada ka teistes kombinatsioonides koos liha ja köögiviljadega. Proovi järele!

2 inimesele

pool baklažaani
1 purk terveid tomateid
1 sibul
2 küüslauguküünt
basiilikulehti või peterselli
tšilli soovi korral
spagette
parmesani
soola, suhkrut
õli

Kuigi praegu poes müüdavad baklažaanid ei ole minu arust mõrkja maitsega, võib neid siiski soolaga üle puistata ning niimoodi mõrkjat vett välja ajada. Selleks lõika baklažaan umbes 1cm viiludeks ning puista mõlemale poole soola ning jäta seisma.
Tomatikastme jaoks viiluta sibul ning prae kergelt oliiviõlis, lisa ka hakitud küüslauk (soovi korral tšilli) ning kuumuta hetke. Lisa juurde tomatid purgist ning loputa purk vähese veega üle ning lisa ka see pannile. Haki pannilabidaga tomatid veidi väiksemaks, lisa natuke soola-suhkrut ning jäta keskmisele tulele kaane alla 15 minutiks hauduma.
Seni loputa baklažaaniviilud veega üle ning kuivata paberiga. Aja pann kuumaks ning lisa sinna õli (mina panin rapsiõli, oliiviõli ning kookosrasva), prae viilud keskmisel tulel jumekaks ning pehmeks, hoia vahepeal ka kaane all, siis ei lähe kõrbema ning pehmenevad kiiremini. Pärast valmimist on vaja kindlasti köögipaberiga õli välja kuivatada.
Pane ka pastavesi keema ning vaata, kuidas tomatikastmel läheb, lisa hakitud basiilik või petersell (basiilikut lihtsalt polnud kodus), keera kuumus väiksemaks ning lase veel kokku keeda. Kui tundub, et on piisavalt paks (mul kulus selleks kuskil 10 minutit), siis püreesta saumiksriga ning maitsesta veel soola-suhkruga, lisa ka riivitud parmesani.
Kui spagetid on valmis, sega need tomatikastmega ning serveeri kohe sättides peale baklažaaniviilud ning riivitud parmesan.


Retsept modifitseeritult: Spagetid

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar