Lehed

laupäev, 20. aprill 2013

Baklazaanid tomatikastmes


Ahjus küpsetatud baklazaan sobib hästi lisandina põhitoidu juurde või ka kergemaks iseseisvaks eineks.

2-4 inimesele

1 baklazaan
2 küüslauguküünt
veidi kuivatatud tšillit
väike peotäis lehtpeterselli
1 tl extra virgin oliiviõli
pisut soola
riivitud juustu (parmesan)
1 pakk passeeritud tomateid
pitsamaitseaine
seedermänniseemneid

Lõika baklazaan pooleks ja kraabi lusikaga sisu välja. Püreesta sisu koos küüslaugu, tšilli, peterselli, õli ja soolaga ning sega sisse seedermänniseemned, sobivad ka india pähklid vms, maitsesta pitsamaitseaine või lihtsalt basiilikuga. Määri püree baklazaani sisse tagasi ning raputa peale riivitud juust. Kalla ahjuvormi passeeritud tomatid, maitsesta soola-suhkru-pipraga, panin ka sortsu punast veini ning aseta baklazaanid tomatipasta peale. Küpseta ahjus 180C juures umbes 40 minutit, kuni baklazaanid on pehmed, vahepeal võib neid kasta tomatipastaga, et jääks mahlasem.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar