Lehed

pühapäev, 13. mai 2012

Kohupiimakook banaanide ja mustikatega



Eriti suur magusasõber ma ei ole, kuid kooke küpsetada meeldib küll. Õnneks on alati abivalmis inimesi, kes aitavad mul küpsetisi ära süüa. Seekord tegin oma emale ja vanaemadele emadepäevaks kohupiimakoogi. Koogis olev banaan annab magusust ning mustikas tasakaalustab seda väikese happesusega.
Ilusat emadepäeva!

Põhi
100 g võid
0.75 dl suhkrut
1 muna
1 tl küpsetuspulbrit
2.5 dl nisujahu

Kate
450 g kohupiima (magustatud ja vanilliga)
2 muna
2 spl hapukoort 20%
3 banaani
0.5 dl külmutatuid või värskeid mustikaid

Vahusta toasoe või suhkruga. Sega juurde munad ja jahu, kuhu on sisse segatud küpsetuspulber. Kata 26 cm läbimõõduga vormi põhi ja ääred taignaga. Sega kohupiima hulka munad ja hapukoor. Viiluta banaanid ning lisa kohupiima hulka. Sega mustikaid vähekeses tärklises ning lisa kohupiima-banaani segule. Laota segu taignale ning küpseta 200 kraadises ahjus umbes 30 minutit või kuni ääred hakkavad pruunikaks minema ning kohupiimale tuleb õrn jume.

Retsept on kohandatud, algallikas Toidutare

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar