Lehed

pühapäev, 6. august 2017

Köögivilja kreemsupp krevettidega



Mõnus kreemine püreesupp maitseb isegi kõige suurematele köögiviljapõlguritele, kuna nad ei saa väga arugi, mida sinna sisse on peidetud. Teen seda suppi tihti ning köögiviljad varieeruvad vastavalt sellele, mida kodus kapis saada on. Põhiaineteks on aga ikka sibul, porgand ja kartul. Seekord lisasin juurde ka mungube, teinekord plaanin panna läätsi. Krevetid võib ka ära jätta või asendada praetud kanatükikestega. Proovi järgi!

1 sibul
2 küüslauguküünt
2 porgandit
mõned külmutatud lillkapsad
pool pastinaaki
paar keskmist kartulit
pool suvikõrvitsat
peotäis mungube
kurkumit
vahukoort
krevette
puljongikuubik

Haki sibul peeneks ja prae nõrgemal tulel kastrulis oliivõli sees pehmeks. Lõpupoole lisa hakitud küüslauk. Järgmiseks lisa juurde riivitud porgand, kuumuta kergelt ja sega. Siis lisa juurde pisut kurkumit, sega läbi. Nüüd kalla juurde kuuma vett ja puljongikuubik (või pool) või valmis puljongit. Vett tuleks lisada nii palju, et kõik köögiviljad oleks vee sees. Kuni vesi läheb keema, pane potti juurde ka lillkapsas, kuubikuteks lõigatud pastinaak, peotäis mungube ning kuubikuteks lõigatud kartul, vajadusel lisa veel vett. Lase supil vaikselt kaane all podiseda. Vahepeal keeda valmis krevetid ning koori need. Lõika enamus tükkideks, kuid jäta mõned tervena kaunistamiseks. Kui köögiviljad on juba peaaegu pehmed, lisa juurde ka suvikõrvits ning keeda edasi. Köögiviljade valmimise järel kalla osa vett potist ära ning lisa tunde järgi vahukoort ning püreeri saumiksriga sobiva konsistentsini. Kontrolli, kas vajab juurde soola-pipart. Serveeri krevettide ning seemnetega.





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar