Lehed

reede, 9. november 2012

Sushi - maki



Mulle väga maitseb sushi, kuid kahjuks on seda väljas süüa suhteliselt kallis. Seetõttu võtsin ükskord ette ning proovisin hoopis ise teha. Kuna poodide kalavalik on suhteliselt kesine, siis piirdub kodune sushi lõhe ja krabinuudliga, vahel ka satub krevett, olen proovinud ka jaapani omletiga. Kuid kes sushit armastab, tasub proovida! Ütlen veel ära, et sushi tegemiseks tuleb varuda aega, kuna riisi valmistamine võtab päris mitu tundi, samas pärast rulli keeramine käib kiirelt.

Kogus: neljale

500 g sushiriisi
800 ml vett

Sushi äädikas:
75 ml riisiäädikat
0,5 tl soola
1,25 tl suhkrut
1 tl mirinit

norilehti
meelepärast kala (värske lõhe)
krabinuudleid
kurki
avokaadot
wasabit

Serveerimiseks:
sojakastet
marineeritud ingver

Kõigepealt tuleb riisi külma veega mitu korda läbi pesta, et pesuvesi oleks võimalikult selge. Seejärel jätta riis 10 minutiks nõrguma. Panna riis ja vesi potti, katta kaanega ja ajada keema. Kui vesi läheb keema, lasta riisil keskmisel kuumusel keeda 5 minutit, seejärel alandada temperatuuri ja lasta riisil keeda veel 12-15 minutit. Peale seda võtta pott tulelt, eemaldada kaas ja jätta riis umbes 15 minutiks seisma.
Kuum riis tõsta laiapõhjalisse kaussi ja niristada peale äädikasegu. Segada riisi ning jahtumise kiirendamiseks võib samal ajal lehvikuga lehvitada. Kui riis on jahtunud käesoojaks, on ta kasutamiseks valmis.
Maki rullide tegemise õpetust soovitan vaadata Youtube'ist, seal on videosid küllaga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar