Lehed

kolmapäev, 22. juuni 2016

Kreemine brokkoli-kanasupp



Eile õhtul nuputasin kõvasti, et millist sööki küll lõunaks teha, mis oleks lihtne ja kiire ning maitsev ja tervislik ja ka meie pisipreili sööks. Tundus nagu võimatu missioon! Plaanisin mingit püreesuppi, kuid ükski retsept ei olnud nagu päris see. Peale pikka googeldamist siis leidsin sellise supi - nägi välja isuäratav ning õnneks maitses ka samamoodi!
Eriti lihtne oleks seda teha, kui on jäänud eelmisest päevast alles juba küpsetatud kana aga õnneks ka mõne tükikese keetmine ei olnud väga aeganõudev. Retsept nägi ka ette värsket brokkolit aga seda ma poest ei leidnud, kasutasin külmutatud hoopis.

4-5 portsjonit

6-7 külmutatud brokkoliõisikut (värskest oleks see vast kuni pool brokkolit)
2 kondita kana kintsuliha
1 sibul
1 sellerivars
200 ml puljongit (näiteks köögivilja)
200 ml vahukoort
200-250 ml piima
u 2 spl jahu
2-3 spl konservmaisi
suur tükk võid
oliiviõli

Külmutatud brokkoli puhul lase sel kas sulada või keeda kergelt, et saaksid brokkoli väiksemateks tükkideks lõigata, pane kõrvale. Keeda ka kana valmis, jahuta ja lõika tükkideks.
Peenesta sibul ja seller ning prae või ja õliga pehmeks (kui kasutatad värsket brokkolit, siis ka seda prae). Raputa peale jahu ning sega ja kuumuta seda mõned minutid. Lisa aeglaselt puljong, vahukoor ning piim, sega korralikult, et jahutükke ei jääks. Lisa ka mais ning kanatükid. Lase supp keema ning oota kuni see pakseneb, vajadusel lisa soola-pipart. Kui supp läheb liiga paksuks, lisa veel veidi piima.


Retsepti allikas (modifitseeritud): Shugary Sweets

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar