Lehed

kolmapäev, 5. august 2015

Kõrvitsapasta - peretoit



Kuna meie preili on juba beebieast väljas, ei ole õige neid toite enam beebitoitudeks nimetada. Nimetagem siis neid peretoitudeks, kuna õigupoolest söönuks saab ju kogu pere. Retsept on pärit Jane Komussare "Beebitoitude kokaraamatust", kus on palju tänuväärt retsepte juba alates lisatoiduga alustamisest. Siin tegin küll mõned muudatused, munakollaste asemel läks terve muna ja kuna tavalist juustu mul parasjagu kodus polnud, siis kasutasin hoopis parmesani ja mascarpone segu. Hea tuli ikka :)

alates 12 kuud

u 1 l vett
150g pastat
100g kuubikuteks lõigatud kõrvitsat
0,5 kuubikuteks lõigatud suvikõrvitsat
1 väike sibul
1 küüslauguküüs
basiilikut
(soola-pipart)
125g riivjuustu
1 muna (2 munakollast, kui valgega pole veel tuttav)
oliiviõli

Vala potti 500ml vett ning aja keema, lisa kõrvitsakuubikud. Keeda keskmisel tulel 8-10min, et kõrvits oleks noaga katsudes enam-vähem pehme. Vala juurde ülejäänud vesi ning aja keema. Lisa pasta ning keeda pehmeks. Kurnates jäta alles kuskil 250ml keeduvett.
Sel ajal kui kõrvits ja pasta keeb, prae hakitud sibul pehmeks, lisa ka küüslauk ning kuumuta hetk. Lisa juurde suvikõrvitsa kuubikud ning maitseained ning prae pehmeks. Võid lisada ka pannile pisut vett (pasta keeduvett) ning veidikeseks kaane peale panna, siis läheb suvikõrvits kiiremini pehmeks.
Järgmiseks lisa pannile pasta ja kõrvits, allesjäetud keeduvesi, lahtiklopitud muna ning riivjuust. Sega korralikult läbi ning kuumuta paar minutit. Puista peale veel veidi riivjuustu.
Kui su pann kannatab ahju panekut, torka kogu pasta koos panniga 200 kraadisesse ahju 15 minutiks. Kui mitte, siis kalla segu ümber ahjuvormi. Enne lapsele pakkumist lase kindlasti jahtuda, kuna sulajuust on kõrvetavalt kuum.




Retsept modifitseeritult: Jane Komussar "Beebitoitude kokaraamat"

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar