Lehed

kolmapäev, 22. jaanuar 2014

Pasta läätse-bolognesega



Otsustasime, et kord nädalas võiks teha lihavaba õhtusöögi. See pasta on piisavalt rammus ning ei pea kartma, et kõht jääks tühjaks. Kasutasime seekord rohelisi läätsesid, kuid need jäävad ka pehmeks keedes pisut kõvad. Järgmine kord otsustasime proovida punaste läätsedega, kuna need peaksid pehmemaks keema.

4-6 inimesele

1 suur sibul
1 väike või pool suurt porgandit
1 varsselleri jupp
4 küüslauguküünt
2 dl valget veini
1 tl tomatipastat
1 purk kooritud tomateid
veidi värsket või kuivatatud basiilikut
veidi värsket või kuivatatu pune
2 dl vett
2 dl läätsi (rohelisi või punaseid)

Kuumuta suurel kõrgete servadega pannil paar supilusikatäit oliiviõli ning prae keskmisel tulel pehmeks hakitud sibul, küüslauk ja seller ning riivitud porgand. Lisa tomatipasta ja vein ning tõsta kuumust. Sega ja keeda, kuni vein on suures osas aurustunud (u 5 min). Lisa tomatikonserv, basiilik, pune, soola, pipart ja suhkrut ning vesi. Purusta tomateid veidi pannilabidaga ning lase kaste keema. Seejärel lisa läätsed ning alanda kuumus keskmiseks. Lase kastmel podiseda, vahel segades, kuni läätsed on pehmed, see võtab aega olenevalt läätsedest 20-45 minutit. Kui kaste tundub liiga kuivaks jäävat, lisa juurde vett, vajadusel maitsesta. Samal ajal keeda valmis meelepärane pasta.
Serveeri parmesani juustuga.


Retsept modifitseeritult: Blogi Italian Food Forever

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar