Lehed

kolmapäev, 1. august 2012

Kukeseene-suitsujuustu püreesupp



Kukeseened on vist minu lemmikseened - ei ussita, ei pea kupatama ja maitsevad hästi. Mina ei soovita kunagi seeni pesta, kuna enamasti nad on niigi nii vett täis, vaid hoopis pintslikese ja noaga natukene nokitseda. Ja ega see natukene metsa ju kedagi ära ei tapa. Käisime täna mehega kukeseenejahil ning minu üllatuseks saime väikese õhtuse kastme asemel hoopis viis liitrit kukekaid, millest jagus nii kastmeks, supiks kui ka sügavkülma panekuks. Kukeseenesupp on minu jaoks midagi uut, sest enamasti saab need vähesed seened alati kastmeks tehtud. Kuid seekord sai see ära proovitud ja oli väga hea, teinekord lisaksin veel ka saiakrutoonid.

450 g kukeseeni
1 sl võid
280 g suitsujuustu
2 viilu saia (koorteta)
1 sibul
2 küüslauguküünt
1 l vett
köögiviljapuljongikuubik või pulber
vajadusel soola, pipart

Tükelda kukeseened vajadusel väiksemaks ja prae võiga, lisa ka hakitud sibul ja küüslauk, maitsesta pipraga. Kuumuta kuni seentest on kõik vesi välja tulnud. Tee valmis köögiviljapuljong ja aja keema, kui seened on valmis, lisa nad puljongi sisse ja lase keema ning siis lisa pidevalt segades suitsujuust, mis on kas riivitud või peeneks tükeldatud. Kuumuta kuni suitsujuust sulab ning siis lisa supi sisse saiatükid. Püreesta ning lase veel keema, vajadusel maitsesta soolaga.

Retsepti algallikas Toidujutud

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar