Lehed

kolmapäev, 22. jaanuar 2014

Koorene suitsulõhesupp


Lihtne ja kiire supp, mis maitses tõesti hea. Tavaliselt on sellised supid väga rammusad, kuid siinne vahukoore kogus on väga väike, seega ei pea muretsema ka liigsete kalorite pärast.
Kuigi ma ei ole eriti porru sõber, ei jäänud see maitse domineerima. Teinekord paneksime vähem kartuleid ning veidi rohkem lõhe, siin toon ära kogused, mida kasutasin.

4 inimesele

tükk võid
1 loorberileht
1 porru
0.5 kg kartuleid
0.5 liitrit köögivilja- või kanapuljongit
50-60 ml 35% koort
100 g külmsuitsulõhet
soola, pipart

Viiluta peenelt porru ning prae seda koos loorberilehega potis või sees. Hauta väiksemal tulel, kuni porru on hästi pehme. Lisa kuubikuteks lõigatud kartulid ja sega, et need saaksid võiga kaetud. Vala juurde puljong ja koor ning lase keema minna. Keeda pooleldi peal oleva kaane all, kuni kartulid on pehmed. Lisa supi sisse tükkideks lõigatud suitsulõhe ning vajadusel maitsesta soola ja pipraga. Serveeri kohe.



Retsept modifitseeritult: Oma Maitse (detsember 2011)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar