Lehed

kolmapäev, 3. juuli 2013

Kukeseenepirukas kitsejuustuga



Kukeseened on juba kohal! Minu kallis abikaasa käis ja korjas neid kohe hulgim ning lisaks traditsioonilisele kukeseenekastmele värske kartuliga otsustasin seekord ka ühte pirukat proovida. Kukeseened, tomat ja kitsejuust sobivad päris hästi kokku ning pirukat on ka lihtne teha.


Põhi:
100g võid
200g nisujahu
0.25 tl soola
1 muna

Kate:
300g kukeseeni
1 sibul
200g ricottat
3 muna
2 dl 10% rõõska koort
110g kitsejuustu
200g kirsstomateid
soola, pipart
värsket pune

Põhja tegemiseks haki külm või soolaga segatud jahuga, et tekiks pudi. Lisa muna ja sega ühtlaseks tainaks, pane tainapall kilekotti ja külmkappi kuskil pooleks tunniks. Seejärel vooderda 26cm lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga ning suru tainas vormi põhja ja äärtele ning küpseta põhja 200C juures 15 minutit.
Täidise tegemiseks prae kukeseened sibulaga pannil läbi ning maitsesta soola ja pipraga, jäta jahtuma. Klopi munad lahti ja lisa juurde ricotta, rõõsk koor ning seened, maitsesta soola-pipraga ja hakitud punega. Vala segu eelküpsetatud põhjale, lisa sinna pooleks lõigatud kirsstomatid ning pudista peale kitsejuust. Küpseta 200C juures 45 minutit.

Retsepti allikas: Blogi Siit nurgast ja sealt nurgast

1 kommentaar: