kolmapäev, 3. juuli 2013
Kukeseenepirukas kitsejuustuga
Kukeseened on juba kohal! Minu kallis abikaasa käis ja korjas neid kohe hulgim ning lisaks traditsioonilisele kukeseenekastmele värske kartuliga otsustasin seekord ka ühte pirukat proovida. Kukeseened, tomat ja kitsejuust sobivad päris hästi kokku ning pirukat on ka lihtne teha.
Põhi:
100g võid
200g nisujahu
0.25 tl soola
1 muna
Kate:
300g kukeseeni
1 sibul
200g ricottat
3 muna
2 dl 10% rõõska koort
110g kitsejuustu
200g kirsstomateid
soola, pipart
värsket pune
Põhja tegemiseks haki külm või soolaga segatud jahuga, et tekiks pudi. Lisa muna ja sega ühtlaseks tainaks, pane tainapall kilekotti ja külmkappi kuskil pooleks tunniks. Seejärel vooderda 26cm lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga ning suru tainas vormi põhja ja äärtele ning küpseta põhja 200C juures 15 minutit.
Täidise tegemiseks prae kukeseened sibulaga pannil läbi ning maitsesta soola ja pipraga, jäta jahtuma. Klopi munad lahti ja lisa juurde ricotta, rõõsk koor ning seened, maitsesta soola-pipraga ja hakitud punega. Vala segu eelküpsetatud põhjale, lisa sinna pooleks lõigatud kirsstomatid ning pudista peale kitsejuust. Küpseta 200C juures 45 minutit.
Retsepti allikas: Blogi Siit nurgast ja sealt nurgast
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
Oli väga maaitsev!!!
VastaKustuta