Lehed

reede, 21. detsember 2012

Kiire pilaff kanalihaga


Siin on sellenädalane teine riisiroog, kuid ilmselt ongi hea enne jõuluaegset rohket kapsast ja kartulit ka natuke riisi süüa. Seda n.ö valepilaffi on kerge teha ning maitse on küllaltki sarnane pärispilaffile, kuigi kanaliha muidugi ei anna sama maitset, kui lambaliha. 

4 portsjonit

2.5 dl pudruriisi
5 dl vett
2 kanafileed
2 sibulat
2 sl õli
2 porgandit
1 dl tomatipüreed
2.5 dl kanapuljongit
soola-pipart

Pane riis koos veega potti ja keeda vaiksel tulel peaaegu pehmeks, võib ka natuke soolaga maitsestada. Samal ajal lõika kanafilee väiksemateks kuubikuteks ning pruunista paksupõhjalises potis õli sees ning tõsta kõrvale. Viiluta õhukeselt porgandid ja haki sibulad ning pruunista ka need pehmeks. Lisa kanatükid, tomatipüree ning pipar, kuumuta läbi ning lisa puljong. Hauta kuskil 10 minutit ning siis lisa hulka riis ning hauta veel 5 minutit kõike koos. Maitsesta vajadusel ja serveeri kohe.

Algallikas: Toidutare

1 kommentaar: