Lehed

kolmapäev, 28. november 2012

Vürtsikas pastakaste sealihaga



Mõnusal lumisel talveõhtul, nagu täna, pole midagi paremat seest soojendavast pajaroast. Tegemist on küll pastakastmega, kuid selle tegemiseks tasub tunnikese aega varuda, kuna kaste tahab kolmveerand tundi podiseda. Aga tulemus on seda aega väärt.

Neljale

600-700 g sealiha 
1 sibul
2 küüslauguküünt
1 tšilli (tegemist omakasvatatud tšilliga, seega päris tuline variant)
3 spl õli
1/4 spl paprikapulbrit
1 spl tomatipastat
1 purk koserveeritud tomateid
300 ml kanapuljongit
200 g paprikat
meelepärast pastat

Lõigu sealiha väikesteks kuubikuteks või ribadeks ning prae pannil või paksupõhjalises potis 5 minutit, maitsesta natukese soola ja pipraga. Seejärel lisa hulka peeneks hakitud sibul, küüslauk ja tšilli ning prae veel paar minutit. Lisa liha hulka tomatikonserv, 1 tl suhkrut, tomatipasta ja paprikapulber ning kanapuljong, lase keema tõusta ning lase keskmisel tulel 35 minutit podiseda, vahetevahel sega, et põhja ei hakkaks. Seejärel sega hulka ribadeks lõigatud paprika ning kuumuta veel 10 minutit, maitsesta vajadusel soola ja pipraga. Mina tegin selle kuumutuse kaane all, et kaste liiga paksuks ei läheks ja paprikad piisavalt pehmeneksid. Serveeri kaste keedetud pastaga.
Head isu!

Retsept modifitseeritult: Taste: Low Fat

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar